Jaakko Pakkasvirta - Kokoelma (4 DVD)
search
  • Jaakko Pakkasvirta - Kokoelma (4 DVD)
  • Jaakko Pakkasvirta - Kokoelma (4 DVD)

Jaakko Pakkasvirta - Kokoelma (4 DVD)

14,90 €
Sisältää alv:n
Määrä
Varastossa

Käytetty DVD. Ikäraja: 12
Tekstitykset: suomi


”Pakkasvirta on yksi 1960- ja 70-luvun yhteiskunnallisesti valveutuneen ja kokeilevan elokuvamme kärkinimistä.”

JOULUKSI KOTIIN (1975, 1h 25min, Draama). Rakennustyömies Urho päättää toteuttaa haaveensa ja rakentaa perheelleen omakotitalon. Pitkät päivät rakennustyömaalla uuvuttavat miestä. Lisäksi työmaalla paljastuu yllättäviä ongelmia. Urho kuitenkin pitää tiukasti kiinni haaveestaan päästä jouluksi omaan kotiin. Pääosia tässä realistisessa työläiselokuvassa näyttelevät Paavo Pentikäinen ja Irma Martinkauppi.

RUONOILIJA JA MUUSA (1978, 1h 40min, Draama). Runoilija ja muusa on väkevä kuvaus runoilija Eino Leinon ensimmäisestä, ristiriitojen täyttämästä avioliitosta Freya Schoultzin kanssa ja rakkaussuhteesta runoilija L. Onervan kanssa. Leinoa esittää Esko Salminen, Freyan osassa nähdään Katja Salminen ja L. Onervana roolistaan Jussi-patsaalla palkittu Elina Salo.

PEDON MERKKI (1981, 1h 54min, Sota). ”Helvetin kuumuus on tullut maan päälle, peto on päästetty irti”. Pedon merkki on komea sotakuvaus ihmiskohtaloista, jotka kietoutuvat toisiinsa. Elokuva perustuu Olavi Paavolaisen päiväkirjateokseen Synkkä yksinpuhelu. Pääosissa nähdään Esko Salminen, Irina Milan, Tom Wentzel sekä Hannu Lauri ja Vesa-Matti Loiri, jotka palkittiin rooleistaan Jussi-patsailla.

ULVOVA MYLLÄRI (1982, 1h 35min, Komedia).Mylläri Gunnar rakastuu Sanelmaan ja tytön lähdettyä mylläri ulvoo ihastuksissaan. Outo käytös suututtaa kylän silmäätekeviä ja Gunnar on vaarassa joutua mielisairaalaan. Ulvova mylläri on Arto Paasilinnan romaaniin pohjautuva kansankomedia, jossa ylistetään perisuomalaista hulluutta. Pääosissa loistavat Vesa-Matti Loiri ja Eija Ahvo.

Ohjaaja: Jaakko Pakkasvirta

Näyttelijät: Vesa-Matti Loiri,Esko Salminen,Elina Salo,Paavo Pentikäinen,Hannu Lauri,Eija Ahvo,Tom Wentzel,Katja Salminen,Irina Milan,Irma Martinkauppi

P79689K
Käytetty