Slummien miljonääri (Slumdog Millionaire) (DVD)
search
  • Slummien miljonääri (Slumdog Millionaire) (DVD)

Slummien miljonääri (Slumdog Millionaire) (DVD)

4,90 €
Sisältää alv:n
Määrä
Varastossa

Käytetty DVD. Kesto: 2 h Ikäraja: 16
Tekstitykset: suomi,ruotsi


Jamal Malik on 18-vuotias orpopoika Mumbain slummeista, joka pääsee osallistumaan tv:n ”Haluatko miljonääriksi” -tietokilpailuun. Koko kansakunnan seuratessa hän etenee vain yhden kysymyksen päähän huimaavasta 20 miljoonan rupian pääpalkinnosta. Mutta kun ohjelma päättyy illan osalta ja vain viimeinen kysymys jää esittämättä, poliisi pidättää Malikin epäilynä huijauksesta: miten slummien kasvatti voisi tietää vastauksen jokaiseen kysymykseen?

Malik haluaa epätoivoisesti todistaa syyttömyytensä ja kertoo elämästään kaduilla: jokaisen oikean vastauksen takana on tarina slummeista missä hän kasvoi veljensä Salimin kanssa, heidän uskomattomista kokemuksistaan Mumbain kujilla, vaarallisista kohtaamisista paikallisten jengien kanssa ja Latikasta, tytöstä, jota hän rakasti ja kadotti.

Jamalin tarina kiehtoo poliisipäällikköä, mutta hän ihmettelee mitä tämä tekee tv:n tietovisassa, koska ei selvästikään ole kovin kiinnostunut rahasta ja rikkauksista? Seuraavana päivänä, kun Jamal palaa vastaamaan viimeiseen kysymykseen, poliisipäällikkö ja 60 miljoonaa katsojaa saavat tietää syyn...

Slummien miljonääri voitti 8 Oscar-palkintoa (kts.alla). Elokuva voitti Toronton kansainvälisten elokuvajuhlien yleisöpalkinnon (People´s Choice Award) sekä neljä Golden Globe ?palkintoa: paras ohjaus (Danny Boyle), paras elokuva, paras elokuvamusiikki (A.R. Rahman) ja paras käsikirjoitus (Simon Beaufoy).



Ohjaaja: Danny Boyle

Näyttelijät: Irfan Khan,Dev Patel,Anil Kapoor,Freida Pinto,Mia Drake,Imran Hasnee

P2636K

Tilausviitteet

ean13
6438044203455
Käytetty