Naapurini Yamadat (HÃhokekyo tonari no Yamada-kun) (DVD)
search
  • Naapurini Yamadat (HÃhokekyo tonari no Yamada-kun) (DVD)

Naapurini Yamadat (HÃhokekyo tonari no Yamada-kun) (DVD)

11,95 €
Sisältää alv:n
Määrä
Varastossa

Uusi DVD. Kesto: 1 h 44 min. Ikäraja: sallittu
Tekstitykset: suomi

Sarjakuvastrippiin perustuva Studio Ghiblin animaatio!

Yamadat pohjaa Japanissa suosittuun Hisaichi Ishin väljästi jatkuvajuoniseen sarjakuvastrippiin, jota on julkaissut muiden muassa päivälehti Asahi Shimbun. Tarina kertoo melko normaalin perhe-elämän haasteista, animaation ainutlaatuisin keinoin. Tähän perijapanilaiseen, mutta kaikille tuttujen haasteiden kanssa painivaan ydinperheeseen kuuluvat liikemies-isä Takashi, kotirouva Matsuko ja tämän äiti Shige, sekä lapset Noboru ja Nonoko, ja hännänhuippuna Pochi -koira.

Yamadat poikkeaa tyyliltään Ghiblin historiallisista seikkailufantasioista, maalaisidylleistä ja haikeista romansseista. Yamadat on tärkeä virstanpylväs Ghiblin kehityksessä maailman merkittävimmäksi animaatiopajaksi. Mielikuvitus pääsee Ghiblin tapaan kirjaimellisesti hilpeään lentoon. Mutta kuinka siitä selvitään, kun perheen pikkutyttö kirjaimellisesti unohtuu ostosparatiisiin?

Yamadat tuo mieleen elävän vesivärimaalauksen. Se oli Ghiblin ensimmäinen tietokoneanimaatio, uutta tyyliä haettiin uusien keinojen kautta. Yamadoilla oli keskeinen rooli Ghiblin maineen leviämisessä länteen. Se oli ensimmäinen animaatioelokuva, jonka New Yorkin modernin taiteen museo MoMa hankki kokoelmiinsa 1999 kaupungissa nähdyn Ghibli -retron myötä.

Ohjaaja: Isao Takahata


P43378U

Tilausviitteet

ean13
6416335180173
Uusi