Carl Boggs, Tom Pollard - Hollywoodin Sotakone (Book) Maximize

Carl Boggs, Tom Pollard - Hollywoodin Sotakone (Book)

Used Book.


Yhdysvaltain militarismi ja populaarikulttuuri

TÄMÄN LUETTUASI HALUAT NÄHDÄ SUOSIKKIELOKUVASI – UUSIN SILMIN

Puolustusministeriö on osallistunut alkuajoista lähtien sota-...

More details

P65286K

Availability: On Stock

9,90 €

By buying this product you can collect up to 1 loyalty point. Your cart will total 1 point that can be converted into a voucher of 0,20 €.


Used Book. Pages: 383. Text: finnish


Yhdysvaltain militarismi ja populaarikulttuuri

TÄMÄN LUETTUASI HALUAT NÄHDÄ SUOSIKKIELOKUVASI – UUSIN SILMIN

Puolustusministeriö on osallistunut alkuajoista lähtien sota- ja taisteluelokuvien tukemiseen luovuttamalla Hollywoodin käyttöön avustajia, kalustoa, asiantuntijoita ja rahaa. Vastalahjaksi se on päässyt tutustumaan käsikirjoituksiin – ja vaikuttamaan niihin. Tätä kumppanuutta kirjoittajat kutsuvat Hollywoodin sotakoneeksi, ja sen heijastumista erityisesti elokuviin he jäljittävät Hollywoodin aamunkoitosta viime vuosina ilmestyneisiin kassamagneetteihin.

Kirjassa käydään läpi yli kolmesataa elokuvaa, joista perusteellisemmin liki sata. Mukaan mahtuvat selkeiden sotaelokuvien lisäksi klassiset westernit, gangsterifilmit, tieteis- ja kauhuelokuvat sekä uusimmat toiminta- ja seikkailuelokuvat. Miltei kaikista löytyy – enemmän tai yleensä vähemmän – kätkettyjä Yhdysvaltain militarismia ja ääri-isänmaallisuutta pönkittäviä viestejä. Boggs ja Pollard pitävät kautta kirjan silmällä myös sitä, kuinka elokuvat videopelien ja muun sotaviihteen kanssa vaikuttavat suuren yleisön maailmankuvaan niin Yhdysvalloissa kuin muualla maailmassa.