Bowling for Columbine (2002) (DVD) Maximize

Bowling for Columbine (2002) (DVD)

Used DVD.

Miksi joka vuosi tuhansia ihmisiä kuolee USA:ssa tuliaseiden takia? Miten on mahdollista, että kuusivuotias ampuu toisen kuusivuotiaan kuoliaaksi Illinoisissa? Missä olivat sallimus ja puhdas järki, kun kaksi teini- ikäistä tappajaa asteli...

More details

P7129K

Availability: On stock

6,90 €

By buying this product you can collect up to 1 loyalty point. Your cart will total 1 point that can be converted into a voucher of 0,20 €.


Used DVD. Running time: 1 h 55 min. Age rating: 16
Subtitles: finnish

Miksi joka vuosi tuhansia ihmisiä kuolee USA:ssa tuliaseiden takia? Miten on mahdollista, että kuusivuotias ampuu toisen kuusivuotiaan kuoliaaksi Illinoisissa? Missä olivat sallimus ja puhdas järki, kun kaksi teini- ikäistä tappajaa asteli kouluun ja otti hengiltä 12 luokkatoveriaan ja yhden opettajan – ja myöhemmin itsensä? Paikka oli Columbine High School ja elettiin huhtikuuta vuonna 1999. Olivatko kaikki suojelusenkelit koulun ympäriltä menneet keilaamaan, joka sattui olemaan myös nuorten tappajien mieliharrastus? Miten verilöyly oikein saattoi tapahtua?

Ohjaaja Michael Moore matkustaa ympäri Yhdysvaltoja löytääkseen vastaukset polttaviin kysymyksiin. Aseet yksin eivät riitä aiheuttamaan moista tuhoa, vaan syitä on etsittävä mahtavan, mutta pahasti haavoittuneen kansakunnan sielun perukoilta asti. Televisioruudun puhuvat päät syyttävät kaikkea mahdollista paholaisesta videopeleihin – mutta miksi aseet sylkevät lannistumatta kuolemaa juuri Yhdysvalloissa, eivätkä muissa länsimaissa? Johtuuko amerikkalaisten väkivaltainen käytös historiasta, vai ovatko takana kenties uskonnolliset tai kulttuuriset syyt?

Moore tarkastelee löysiä aselakeja, seuraa tulenaran aiheen käsittelyä mediassa ja piipahtaa kaikkivoivan asejärjestön nokkamiehen juttusilla tässä veret seisauttavassa dokumenttielokuvassa, joka selvittää perin juurin, miksi 280 miljoonalla amerikkalaisella on perustuslaillinen oikeus kantaa konepistoolia.

Director: Michael Moore